← Όλα τα άρθρα

Αλλάζει το “Εξοικονομώ 2024” !

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων, την εξοικονόμηση κόστους για τους πολίτες και τη μείωση των εκπομπών ρύπων, ετοιμάζει ριζικές αλλαγές στο νέο “Εξοικονομώ 2024” .

Πότε αναμένεται

Το νέο “Εξοικονομώ 2024” αναμένεται να ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους.

Τι αλλάζει

  • Κεντρικό άξονα των παρεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών θα αποτελεί η τοποθέτηση αντλιών θερμότητας, παράλληλα με τις άλλες παρεμβάσεις που είναι επιλέξιμες από το πρόγραμμα όπως η τοποθέτηση μόνωσης, η αντικατάσταση κουφωμάτων, η τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης και η αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης-ψύξης.
  • Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια συζητάει η κυβέρνηση να είναι το νέο “Εξοικονομώ” καθώς «Οι αντλίες θερμότητας είναι ακόμη πολύ ακριβές για ένα φτωχό νοικοκυριό, όση κι εάν είναι η επιδότηση» τονίζει παράγοντας του ΥΠΕΝ.
  • Θα αλλάξει η κεντρική δομή του νέου “Εξοικονομώ”. Πλέον οι εργασίες αναβάθμισης των κατοικιών δεν θα εστιάζουν στην ενεργειακή εξοικονόμηση αλλά στον περιορισμό των εκπομπών ρύπων, δηλαδή στην απανθρακοποίηση.
  • Στον σχεδιασμό του Υπουργείου Ενέργειας προβλέπεται η συμμετοχή-εμπλοκή Εταιρειών Ενεργειακών Υπηρεσιών (Energy Service Companies – ESCO), που θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε χρηματοδότηση στα νοικοκυριά και θα παρέχουν στους ιδιοκτήτες των κατοικιών τη δυνατότητα να αποπληρώσουν σταδιακά το κόστος της επένδυσης.

Νεότερα Άρθρα

Νέος κύκλος κατάρτισης σε πράσινες δεξιότητες για 25.000 ανέργους!

12 Ιουνίου, 2024

Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας – Προεργασία για νέους ανέργους 18 – 29 ετών

07 Ιουνίου, 2024

Εξοικονομώ-Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις

31 Μαΐου, 2024
Γ.Ε.ΜΗ. : 157975306000