← Όλα τα άρθρα

Νέος κύκλος κατάρτισης σε πράσινες δεξιότητες για 25.000 ανέργους!

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Τι χρηματοδοτείται

Όσοι άνεργοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 80 ωρών.
Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ
(5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Περιοχή εφαρμογής

Όλη η Ελλάδα

Περίοδος υποβολής

Από την Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα 14:00 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ενεργή έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων 25.000 θέσεων.

Νεότερα Άρθρα

Νέος κύκλος κατάρτισης σε πράσινες δεξιότητες για 25.000 ανέργους!

12 Ιουνίου, 2024

Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας – Προεργασία για νέους ανέργους 18 – 29 ετών

07 Ιουνίου, 2024

Εξοικονομώ-Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις

31 Μαΐου, 2024
Γ.Ε.ΜΗ. : 157975306000